Η Διεθνής Αμνηστία προωθεί πρόταση για την αναγνώριση της πορνείας ως μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «παρ΄όλο που δεν είναι σωστή επιλογή» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεγονός είναι πως το ζήτημα θα εξετασθεί στη συνάντηση των στελεχών απ΄όλο τον κόσμο, του Συμβουλίου της Διεθνούς Αμνηστίας που έχει προγραμματισθεί για την επόμενη εβδομάδα στο Δουβλίνο. Εκεί θα τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της αναγνώρισης πορνείας ως ανθρώπινου δικαιώματος. Στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας υποστηρίζουν ότι η πορνεία είναι αποτέλεσμα «ελεύθερης επιλογής».

Υπάρχουν όμως και οι αντιρρήσεις που προέρχονταιαπό εκείνους που υπενθυμίζουν τους εκβιασμούς για την εξώθηση σε πορνεία που αποφέρει ένα παράνομο εμπόριο δισεκατομμυρίων στην βιομηχανία του σεξ.

Επίσης επισημαίνεται σε μέλη της Οργάνωσης, ότι η σύμβαση του ΟΗΕ το 1949 χαρακτηρίζει την «εξώθηση σε πορνεία αλλά και την πορνεία ασυμβίβαστες με την αξιοπρέπεια και τις ανθρώπινες αξίες της προσωπικότητας και ότι θέτουν σε κίνδυνο το ευ ζειν των ανθρώπων, της οικογένειας και της κοινότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν τελικά η διεθνής οργάνωση υιοθετήσει ως ανθρώπινο δικαίωμα την πορνεία, οι αντίπαλοι της πρότασης υποστηρίζουν ότι έτσι δεν υποστηρίζονται οι γυναίκες που ίσως δεν έχουν άλλη επιλογή, αλλά εκείνοι που τις εξωθούν στο λεγόμενο αρχαιότερο επάγγελμα.

Πηγή: theguardian.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης