Τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της Ρουμανίας με τους εταίρους της και θα αποδείξει ότι η χώρα είναι σοβαρή και αξιόπιστη διατύπωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις.

«Θα συνεχίσω τις συνεργασίες που αποτελούν τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Ρουμανίας – τη στρατηγική εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ρόλο και τη θέση μας στο ΝΑΤΟ, τον ρόλο και τη θέση μας στην Ε.Ε. Θα αποδειχθεί ότι η Ρουμανία είναι μια σοβαρή, αξιόπιστη χώρα και μακροπρόθεσμος εταίρος» δήλωσε σήμερα ο κ. Γιοχάνις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βουκουρέστι, μετά τη νίκη του στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου, Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος και υποψήφιος της Χριστιανοφιλελεύθερης Συμμαχίας στις προεδρικές εκλογές τόνισε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Ρουμάνων.

«Θα είμαι πρόεδρος των Ρουμάνων. Θα είμαι ελεύθερος πρόεδρος. Θα σας εκπροσωπώ» υποσχέθηκε.

Ο νέος πρόεδρος κάλεσε ακόμα τη ρουμανική κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο δυνατό τον προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή. «Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος της Χριστιανοφιλελεύθερης Συμμαχίας έλαβε το 54,50% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες, νικώντας τον νυν πρωθυπουργό της Ρουμανίας και πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βίκτορ Πόντα, υποψήφιο του συνασπισμού στον οποίο μετείχαν επίσης η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο της Ρουμανίας και το Συντηρητικό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Ρουμανία: Νικητής ο Κλάους Γιοχάνις στις προεδρικές εκλογές
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 10:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης