Ο 76χρονος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη σήμερα από την ελβετική αστυνομία, αμέσως μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι αμερικανικές Αρχές.

Ο διάσημος σκηνοθέτης “κρατείται προσωρινά και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης”, καθώς ισχύει ανάλογη συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελβετίας, αλλά υπάρχει περίπτωση να ασκήσει έφεση, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πολάνσκι, πολωνικής καταγωγής, που έχει όμως γεννηθεί στο Παρίσι, πήγαινε στην Ελβετία γιατί απόψε θα βραβευόταν στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ζυρίχης.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι η κράτηση του Πολάνσκι τους προκάλεσε “σοκ και φόβο”, ωστόσο θα προχωρήσουν κανονικά στην προγραμματισμένη τελετή βράβευσης για τη δουλειά του διάσημου σκηνοθέτη.

Ειδική τελετή έχει προγραμματιστεί για απόψε, ώστε να επιτραπεί “σε όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ρομάν Πολάνσκι και τον θαυμασμό τους στη δουλειά του”, αναφέρει η διεύθυνση του φεστιβάλ σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Συνελήφθη ο Roman Polanski, 27 Σεπτεμβρίου 2009, 13:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης