Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, απέφυγε την Παρασκευή να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση δημοσιογράφου γερμανικής εφημερίδας σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες που διεξάγει η Τεχεράνη για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα εθνών σε διεθνές επίπεδο που λόγω πολύ θεμελιωδών ανησυχιών δεν αποκλείουν τη στρατιωτική επιλογή. Ωστόσο είναι σημαντικό να εξαντληθεί όλος ο διαθέσιμος διπλωματικός χώρος για ελιγμούς και η Γερμανία μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε στην εφημερίδα «Leipziger Volkszeitung».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη, αναφέρεται ρητά ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να εξετάσει και να αναπτύξει τις στρατιωτικές προεκτάσεις του πυρηνικού της προγράμματος. Τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων της IAEA προκάλεσαν την έντονη ανησυχία Η.Π.Α. και Ισραήλ, συναίσθημα που φαίνεται να συμμερίζεται και η Angela Merkel.

«Η έκθεση της IAEA είναι πολύ ανησυχητική. Προφανώς το Ιράν δεν παίζει το παιγνίδι ανοικτά. Τα μέσα για να αναγκαστεί το Ιράν να συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη διαφάνεια δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί. Προς το παρόν, προτεραιότητα αποτελούν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:
Δεν κάνει πίσω η Ε.Ε. στο ζήτημα των κυρώσεων κατά του Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 03:18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης