«Θα έρθουν νέες κυρώσεις για τα πυρηνικά του Ιράν»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 02:30
«Θα έρθουν νέες κυρώσεις για τα πυρηνικά του Ιράν»
«Το Ιράν πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλιώς, θα πρέπει να του επιβληθούν «πρόσθετες κυρώσεις» , ανέφερε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα.

«Η ελπίδα μας (...) είναι το Ιράν να συζητήσει σοβαρά με τη διεθνή κοινότητα, για να προσπαθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα, που είναι και ο λόγος αυτών των κυρώσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Περού.

«Αν αυτό δεν συμβεί, η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να επιβάλει επιπλέον κυρώσεις», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη ενότητα της διεθνούς κοινότητας, στην απαίτηση προς το Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητές του εμπλουτισμού ουρανίου.

Οι διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα στην Τεχεράνη, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις μετατράπηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, δείχνουν ότι οι κυρώσεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ιρανική οικονομία, είπε επίσης ο Πανέτα Το ιρανικό νόμισμα έχει χάσει το 40% σε μια εβδομάδα, λόγω της αυξανόμενης έλλειψης ρευστότητας που εμποδίζει την ιρανική κεντρική τράπεζα να στηρίξει το ριάλ.

Αυτή η έλλειψη οφείλεται στις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ αλλά και στις τραπεζικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 02:30