Θα γεμίσει ουρανοξύστες το κέντρο της Μελβούρνης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 11:23
Θα γεμίσει ουρανοξύστες το κέντρο της Μελβούρνης
Η Μελβούρνη φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να γίνει… Μανχάταν και προχωρά σε αυτή την κατεύθυνση με γοργούς ρυθμούς. Σε πέντε χρόνια από σήμερα εκτιμάται ότι ο πληθυσμός στο κέντρο της πόλης θα διπλασιαστεί, καθώς οι ουρανοξύστες «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» και ήδη κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν 13.000 νέα διαμερίσματα.

Ακόμη ένας ουρανοξύστης πρόκειται να χτιστεί στην περιοχή Southbank του κέντρου της πόλης, ύψους 230 μέτρων. Συνολικά 15 νέοι ουρανοξύστες - 40 έως 80 ορόφων - είναι στα σκαριά. Ο ψηλότερος εξ αυτών, ονομάζεται The Falls, βρίσκεται στη Queensbridge St. ενώ θα έχει ύψος 276 μέτρα, 80 ορόφους και 236 διαμερίσματα, μπαρ, αίθουσες υποδοχής και ψυχαγωγίας, πισίνα και spa για τους ιδιοκτήτες.

Στο κέντρο της Μελβούρνης θα αναγερθεί σύντομα και ένας ελληνικός «πύργος» αλλά μόλις 13 ορόφων. Θα είναι το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Πάντως, ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Μελβούρνης έχει ελληνικό όνομα. Λέγεται «Εύρηκα», έχει σχεδιαστεί από τον Έλληνα αρχιτέκτονα, Νώντα Κατσαλίδη και εκτός των άλλων είναι και ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.


Eπιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 11:34