Θα γραφτεί βιβλίο για τους αδερφούς Τσαρνάεφ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 07:10
Θα γραφτεί βιβλίο για τους αδερφούς Τσαρνάεφ
Στο προσεχές διάστημα θα γραφτεί βιβλίο για τους αδερφούς Τσαρνάεφ, τους υπόπτους για τις επιθέσεις στη Βοστόνη, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Riverhead από τη Νέα Υόρκη.

Το βιβλίο θα γράψει η αμερικανο-ρωσίδα δημοσιογράφος Μάσα Γκέσεν, η οποία έχει καλύψει τον πόλεμο στην Τσετσενία και γνωρίζει πολύ καλά την τσετσενική διασπορά. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος του βιβλίου, αλλά και ούτε το πότε θα κυκλοφορήσει.

Όπως και οι αδερφοί Τσαρνάεφ έτσι και η δημοσιογράφος μετανάστευσε στην εφηβεία της στην Βοστώνη, αλλά λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ρωσία, όπου ζει και εργάζεται.

«Το βιβλίο θα εξηγεί ποιοί ήταν οι αδερφοί, από πού ήρθαν, αυτά που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους και το πως έφτασαν να κάνουν αυτά που φαίνεται πως έκαναν. Από τότε που μετανάστευσαν για πρώτη φορά, το βιβλίο θα τους ακολουθήσει από το Κιργιστάν στο Νταγκεστάν και μετά στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης», επισημαίνει ο εκδοτικός οίκος.

Ο μεγαλύτερος αδερφός Ταμερλάν σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του στις 15 Απριλίου. Ο 19χρονος Τζοχάρ συνελήφθη τέσσερις ημέρες αργότερα, τραυματίστηκε σοβαρά και κρατείται σε νοσοκομείο φυλακών 60 χιλιόμετρα από την Βοστώνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 07:14