«Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Eυρωζώνη», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής για τη βελτίωση λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, μαζί με τους επιτρόπους Οικονομίας, Όλι Ρεν και Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ο Ζ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, λέγοντας ότι αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας και επανέλαβε ότι «το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, «υψίστης σημασίας». Επισήμανε ότι η απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε 124% του ΑΕΠ το 2020, καθώς και ξεκάθαρη δέσμευση για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους στο 110% του ΑΕΠ το 2022.

«Η ευρωζώνη απέδειξε ότι κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τη μη αναστρεψιμότητα του ευρώ», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούσαν, έως τώρα, την ευρωζώνη ότι την ξεπερνούν τα γεγονότα, ο Όλι Ρεν δήλωσε: «Αυτοί που έχουν ξεπεραστεί τώρα από τα γεγονότα είναι εκείνοι που ακόμα προβλέπουν ή στοιχηματίζουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης