«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε την αιματοχυσία που συνεχίζεται στη Συρία», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Αλ-Αράμπι πριν από μια συνεδρίαση κρίσης στο Ραμπάτ για την επικύρωση των κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού.

Ο Αλ-Αράμπι δήλωσε ακόμη μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων ότι ελπίζει πολύ «στην επιτυχία των προσπαθειών» των Αράβων να στείλουν στη Συρία παρατηρητές για να βεβαιωθούν για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγκρουση, η οποία άρχισε στα μέσα Μαρτίου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.500 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος συμφώνησε στην αποστολή 500 μελών αραβικών οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, μέσων ενημέρωσης, καθώς και στρατιωτικών παρατηρητών στη Συρία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του παναραβικού οργανισμού.

Όμως, σύμφωνα με τον Αλ-Αράμπι, οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου δεν θα σταλούν στη Συρία παρά μόνον όταν υπογραφεί ένα σαφές πρωτόκολλο συνεννόησης με τη συριακή κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένα μέλος της αντιπροσωπείας των αραβικών οργανισμών που είναι αρμόδιοι για την προστασία αμάχων δεν θα φύγει για τη Συρία πριν από την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεννόησης με τη συριακή κυβέρνηση που θα προσδιορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα κάθε μέρους», διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι λιποτάκτες του στρατού σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον οκτώ σύρους στρατιώτες σε επίθεση στην κεντρική επαρχία Χάμα.

Δεκάδες στρατιώτες τραυματίσθηκαν επίσης κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καφρ Ζέτα, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Επιμέλεια: Τάσος Καλλιγάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης