Έναν μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας άκουσε τα «σχολιανά» του από έναν εθελοντή του «Λονδίνο 2012», ο οποίος του φώναξε ότι «θα ‘πρεπε να ντρέπεται».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντέιβιντ Κάμερον προς τους εθελοντές της διοργάνωσης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάμερον είχε μόλις αρχίσει τον λόγο του ενώπιον 200 εθελοντών, σε μια αποθήκη στο Ανατολικό Λονδίνο, όταν δέχθηκε τη φραστική επίθεση.

Ντυμένος με την επίσημη πορτοκαλί και μοβ στολή, ο άνδρας φώναξε: «Ντροπή σου, Ντέιβιντ Κάμερον. Ακρωτηριάζεις τους φτωχούς του Λονδίνου. Ντροπή σου…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον άνδρα να μην «κηλιδώσει» την περίσταση και, όταν ο διαμαρτυρόμενος προσπάθησε να συνεχίσει, εμποδίστηκε από τους υπόλοιπους εθελοντές. Στη συνέχεια οδηγήθηκε εκτός του χώρου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα εργαστούν 70.000 εθελοντές και τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν από την υποδοχή των επισκεπτών μέχρι τη συμμετοχή στην ομάδα που έχει επιφορτιστεί με τη γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων. 

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Ντ. Κάμερον ανέφερε: «(Το συμβάν) δεν σχετίζεται με την πολιτική. Έχει να κάνει με τη Βρετανία. Με τον εθελοντισμό. Πρόκειται για τη χώρα μας. Πρόκειται για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχους, θα επιτραπεί στον συγκεκριμένο εθελοντή να επιτελέσει κανονικά τα καθήκοντά του. 

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης