Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από την ημέρα που γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά το προεδρικό χρίσμα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin, ξεκαθάρισε ότι βασική του πρόθεση είναι να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας του.

«Ποτέ δεν είχα βάλει τη θέση του προέδρου ως πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο εφόσον ανέλαβα μια φορά τα συγκεκριμένα καθήκοντα, έχω υποχρέωση να συνεχίσω να “τραβώ” τη Ρωσία μακριά από τις οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις που ακολούθησαν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που επιθυμώ είναι να ενδυναμώσω τη θεμελιώδη βάση του πολιτικού μας συστήματος καθώς και τους δημοκρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε.

«Εφόσον ξεκίνησα κάτι, θα προσπαθήσω να το ολοκληρώσω ή έστω να βελτιώσω τις καταστάσεις όσο μπορώ. Ο Franklin D. Roosevelt οδήγησε τις Η.Π.Α. για 16 χρόνια από τη θέση του προέδρου. Το ίδιο ισχύει με τους ηγέτες της Γαλλίας και του Καναδά μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πολιτική μου επιρροή για να έχω άλλη μια διαδοχική προεδρία μετά το 2008 όταν και ολοκληρωνόταν με βάση το Σύνταγμα το δικαίωμά μου να είμαι πρόεδρος της χώρας μου. Δεν το έκανα όμως», συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης