Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν, διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτιμώντας ότι η εκλογή του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ θα εξέθετε τη χώρα σε «κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας».

«Θα ψηφίσω τον Σαρκοζί» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον γαλλικό Τύπο, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα «στην εύκολη λύση ή στην ανάταξη (της οικονομίας)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια πολιτική ευκολίας, την οποία ενστερνίζεται ο σοσιαλιστής υποψήφιος θα μας οδηγούσε σε περιπέτεια και θα μας εξέθετε σε κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας» εκτιμά ο ντ΄Εστέν.

Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί είναι «πιο αξιόπιστος για την ανάταξη της χώρας» και ότι «οι τελευταίες αποφάσεις που έλαβε μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε έξοδο από την κρίση».

Ο ντ’ Εστέν, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Σαρκοζί και το 2007, διατυπώνει ωστόσο και επικρίσεις για τον σημερινό πρόεδρο. «Ο Νικολά Σαρκοζί δεν είχε ούτε την πείρα ούτε την ευκαιρία που είχα εγώ να μπορέσω να παρακολουθήσω για επτά χρόνια την προεδρία που άσκησε ένας μεγάλος πολιτικός, ο στρατηγός ντε Γκωλ» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης