Την αποφασιστικότητα με την οποία προτίθενται οι ΗΠΑ να κυνηγήσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, και τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, φανέρωσε ο Αμερικανός ναύαρχος, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Μάικλ Μιούλεν.

Μιλώντας στο CNN, ο Μιούλεν είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με την προοπτική να βρεθούν οι δύο καταζητούμενοι: «Αυτό θα ήταν σίγουρα σημαντικό, αν μπορούσαμε να πιάσουμε και να σκοτώσουμε τον Μπιν Λάντεν ή τον Ζαουαχίρι. Επιδιώκουμε να πετύχουμε. Πιστεύω πραγματικά ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Η Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά κατά τα δύο ή τρία τελευταία χρόνια, αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι πια επικίνδυνοι. Σχεδιάζουν πάντα να σκοτώσουν όσους περισσότερους Αμερικανούς είναι δυνατό. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση και σίγουρα να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε ή να συλλάβουμε τους δύο βασικούς ηγέτες της Αλ Κάιντα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης