Συνάντηση με τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, Dalai Lama, θα έχει σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Η συνάντηση υπογραμμίζει την σθεναρή υποστήριξη του προέδρου στην διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Θιβετιανών. Ο πρόεδρος θα δώσει έμφαση στη διαρκή στήριξή του στον διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους του Dalai Lama και της κινεζικής κυβέρνησης για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονη αναμένεται να είναι η αντίδραση του Πεκίνου, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών ότι ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών θα προκαλούσε ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Η.Π.Α.-Κίνας.

Νωρίτερα ο Barack Obama βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής μελών του Κογκρέσου, διότι είχε αρχικά αρνηθεί να συναντηθεί με τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:
Προειδοποιήσεις Κίνας στις Η.Π.Α. για τον Dalai Lama, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011, 05:14

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης