Χιλιάδες Νορβηγοί θα συγκεντρωθούν σήμερα στο κέντρο του Όσλο, για να τραγουδήσουν το τραγούδι «Παιδιά του Ουράνιου Τόξου» του Νορβηγού τραγουδιστή Λίλεμπγερν Νίλσεν, που μισεί ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος δήλωσε χθες στο δικαστήριο ότι ο συνθέτης του είναι μαρξιστής και το τραγούδι όργανο «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου».

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυναν δύο Νορβηγίδες μέσω του Facebook, για να συγκεντρωθούν σε πλατεία του Όσλο, κοντά στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Μπρέιβικ για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων, για να τραγουδήσουν το πολύ αγαπημένο στους Νορβηγούς παιδικό τραγούδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνθηκα ότι κακοποιείται ένα τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα και που τραγουδάω στο παιδί μου» εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK η Λιλ Χένεβαγκ, μία από τις δύο Νορβηγίδες που πήραν την πρωτοβουλία για την πρόσκληση.

Ο δημιουργός του τραγουδιού, ο Λίλεμπγερν Νίλσεν, και ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση στο Όσλο, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης