Ο διάσημος νεοϋορκέζικος ουρανοξύστης Empire State Building έκανε άλλο ένα βήμα προς την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο παίρνοντας το πράσινο φως που περίμενε εδώ και μήνες από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία επικύρωσε τον σχετικό φάκελό του.

Σε πρόσφατο χρηματιστηριακό έγγραφο, η SEC χαρακτηρίζει «ενεργό» τον φάκελο καταχώρησης που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο από την Empire State Realty Trust, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, το πράσινο αυτό φως θα επιτρέψει στην οικογένεια Μόλκιν, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ακινήτων, να προχωρήσει το σχέδιό της για την εισαγωγή του Empire State Building στο χρηματιστήριο, από την οποία ελπίζει ότι θα αντλήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στον φάκελο που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο, η Empire State Realty Trust, εταιρεία καταχωρημένη στην πολιτεία του Μέριλαντ, αναφέρει πως διαθέτει «12 ιδιοκτησίες γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 770.000 τετραγωνικών μέτρων χώρων γραφείου, μισθωμένων σε ποσοστό 79,9%».

Σύμβολο της Νέας Υόρκης και εξίσου διάσημο με το άγαλμα της Ελευθερίας, το Central Park ή τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Empire State Building υπήρξε επανειλημμένα το υψηλότερο κτήριο της πόλης της Νέας Υόρκης. Μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων του World Trade Center, τον Σεπτέμβριο του 2001, ξαναπήρε τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, αλλά εδώ και λίγο καιρό τον έχει χάσει από τον νέο «πύργο της Ελευθερίας», ο οποίος ανεγέρθηκε στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εmpire State Building κατασκευάστηκε το 1931. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και φωτίζεται κάθε βράδυ με διαφορετικό τρόπο, για να τιμηθούν γιορτές, νίκες ή επέτειοι.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης