«Θαλάσσιες» βολές από τη Β. Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 14:54
«Θαλάσσιες» βολές από τη Β. Κορέα
Δέκα βολές στον θαλάσσιο χώρο, ανοιχτά των ακτών της, έριξε σήμερα το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσαν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ.

Το καλωδιακό ειδησεογραφικό δίκτυο YTN και το πρακτορείο ειδήσεων Newsis μετέδωσαν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τις βολές γύρω στις 5.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 11.30 ώρα Ελλάδας) εντός των χωρικών υδάτων της κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

«Οι βορειοκορεατικές συστοιχίες πυροβολικού προχώρησαν σήμερα σε βολές στη θάλασσα, στα ανοικτά της δυτικής ακτής» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα, όμως, με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, το βορειοκορεατικό πυροβολικό πραγματοποίησε εκατό βολές. Οι βολές έγιναν την ώρα που η Νότια Κορέα πραγματοποίησε σήμερα την πέμπτη και τελευταία ημέρα ενός προγράμματος ναυτικών ασκήσεων κοντά στη μεθοριακή ζώνη.

Επίσης, η Σεούλ ζητεί την απελευθέρωση ενός νοτιοκορεατικού αλιευτικού και του πληρώματός του που συνελήφθησαν το Σάββατο από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 14:54