Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί της Παρασκευής δύο γυναίκες στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας όταν δέχτηκαν επίθεση από έξι αρκούδες οι οποίες είχαν νωρίτερα αποδράσει από ζωολογικό πάρκο, μετέδωσε το βρετανικό skynews.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο ζωολογικό πάρκο «Χατζιμανταΐρα», 20 χλμ. από την πόλη Καζούνο, στην επαρχία Ακίτα, με τις Αρχές να δίνουν εντολή στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 75 και 69 ετών αντίστοιχα, οι οποίες εργάζονταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, τα σωστικά συνεργεία είχαν οπτική επαφή με μια από τις δύο γυναίκες, η οποία ήταν βαριά τραυματισμένη, χωρίς όμως να μπορούν να την προσεγγίσουν καθώς στο σημείο βρίσκονταν αρκούδες. Όταν τελικά κατάφεραν να φθάσουν κοντά της ήταν ήδη νεκρή.

Δείτε το video…

Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος ανέφερε το απόγευμα της ίδιας ημέρας πως έξι αρκούδες θανατώθηκαν και η περιοχή είναι ασφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζονται, ωστόσο ένα από τα μέλη του ειδικού κλιμακίου, που συμμετείχε στην επιχείρηση, ανέφερε πως όλα τα κλουβιά ήταν κλειδωμένα και είναι πιθανό οι αρκούδες να κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον φράκτη, εκμεταλλευόμενες το χιόνι που είχε συσσωρευτεί στο έδαφος.

Το «Χατζιμανταΐρα» θα υποδεχόταν τους πρώτους του τουρίστες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Περίπου 40 αρκούδες φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ζωολογικό πάρκο.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης