Μία συγκλονιστική ιστορία αυτοθυσίας με πρωταγωνιστές έναν πατέρα – ήρωα και την τρίχρονη κόρη του ήλθε σήμερα στο φως από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας και η ανήλικη, βρίσκονταν εντός κτηριακού συγκροτήματος το οποίο κατέρρευσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Ζεζιάνγκ, παρασύροντας στον θάνατο 22 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία συγκλονιστική ιστορία αυτοθυσίας με πρωταγωνιστές έναν πατέρα – ήρωα και την τρίχρονη κόρη του ήλθε σήμερα στο φως από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσηςΤο τρίχρονο κοριτσάκι, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ανασύρθηκε ζωντανός μετά την κατάρρευση τεσσάρων συνολικά κτηριακών συγκροτημάτων στην ανατολική Κίνα.

Σωστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, βρήκαν το κορίτσι ανάμεσα στα ερείπια των πενταώροφων κτιρίων, 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν. Η μικρή, όπως διαπίστωσαν, ήταν ζωντανή και ελαφρά τραυματισμένη.

Ο πατέρας της, ένας 26χρονος εργάτης σε εργοστάσιο υποδημάτων, θυσίασε τη ζωή του για να προστατεύσει το κορίτσι από μια κολόνα τσιμέντου που έπεσε πάνω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το παιδί μπόρεσε να επιζήσει μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας της χρησιμοποίησε ως ασπίδα το σώμα του προκειμένου να δημιουργήσει έναν χώρο για να μπορέσει να επιβιώσει η κόρη του», δήλωσε ο διασώστης που ανέσυρε το παιδί, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily. Κοντά στον πατέρα και την κόρη βρέθηκε η σορός της μητέρας.

Η έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων σταμάτησε νωρίς σήμερα το πρωί, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για 22 νεκρούς και έξι επιζώντες.

Τα αίτια του δυστυχήματος εξακολουθούν να ερευνώνται, σύμφωνα με την CCTV. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την κακής ποιότητας κατασκευή των κτηρίων τα οποία είχαν οικοδομηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους εργάτες, φαίνεται ότι ευθύνονται για το δυστύχημα, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Associated Press, επιπλέον όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους.

Πηγή φωτό: shanghaiist.com

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης