Παρά την προσπάθεια των Αρχών να αμβλύνουν την ένταση, οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.

Χιλιάδες διαδηλωτές εισήλθαν σήμερα στην έδρα της κυβέρνησης και στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Μπανγκόκ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κατόπιν εντολής της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σατέπ Ταουγκσαμπάν, εκ των ηγετών του αντικυβερνητικού κινήματος στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ότι οι απόπειρες των Αρχών για την άμβλυνση της έντασης δεν θα αναστείλουν τις διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης. «Πρόκειται για μια μερική νίκη, αλλά δεν είναι η τελική, διότι το καθεστώς Τακσίν βρίσκεται ακόμη στη θέση του. Δεν μπορείτε ακόμη να επιστρέψετε στα σπίτια σας, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές στο εσωτερικό κυβερνητικού συγκροτήματος στα περίχωρα της Μπανγκόκ.

Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα καλεί σε διάλογο για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία αυτής της αλλαγής στάσης της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο προκάλεσε την άρση των οδοφραγμάτων και εναγκαλισμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. «Με στόχο την άμβλυνση της έντασης ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, τα οδοφράγματα άνοιξαν για να επιτραπεί η είσοδος των διαδηλωτών», στην έδρα της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε το κυβερνητικό κέντρο διαχείρισης της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα έχει από τη μεριά της εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και βρίσκεται στο θέρετρο Χουά Χιν, όπου κατοικεί ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ, εν όψει των εορτασμών των 86ων γενεθλίων του σεβαστού μονάρχη, που αναμένεται να σημάνουν μια ανάπαυλα στις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ταϊλάνδη: Εισβολή διαδηλωτών στην έδρα της κυβέρνησης

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης