Για επανεμφάνιση του ΙΚ στο Ιράκ προειδοποιεί ο Χάικο Μάας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 17:49
Για επανεμφάνιση του ΙΚ στο Ιράκ προειδοποιεί ο Χάικο Μάας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να επιστρέψει στο Ιράκ στην περίπτωση που αποσυρθούν από τη χώρα αυτή οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές.

«Η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ θα το καταστήσει εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία και επιθέσεις θα πλήξουν την περιοχή και την Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμάν μαζί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι.

Αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο Μάας είπε ότι αν η Τεχεράνη θέλει την αποκλιμάκωση, τότε θα πρέπει να σταματήσει να διασαλεύει την τάξη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράκ. Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε εξάλλου ότι ο ιρανικός λαός έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του με ειρηνικά μέσα.

Ο Σαφάντι, από την πλευρά, του, αναφέρθηκε στο θέμα της Λιβύης και είπε ότι το χάος στη χώρα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μαγνήτη για τους τρομοκράτες.

Αύριο Τρίτη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη με στόχο να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 17:49