Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπντούλ Γάιτ αντάλλαξε στον ΟΗΕ θερμή χειραψία με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, η χώρα του οποίου έχει αποπεμφθεί από τον συγκεκριμένο διεθνή οργανισμό από το 2011, κατέγραψαν πλάνα που μεταφορτώθηκαν χθες Παρασκευή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η συνάντηση — πολύ σύντομη — μοιάζει απρόοπτη, σε έναν διάδρομο του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών. Ο Άχμεντ Αμπντούλ Γάιτ πλησιάζει από πίσω τον Ουάλιντ Μουάλεμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλησπέρα! Απίστευτο. Πώς πας;» τον ρωτά ο Αμπντούλ Γάιτ πριν του σφίξει το χέρι και τον φιλήσει και στα δύο μάγουλα.

Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, αιγυπτιακής εθνικότητας, ανταλλάσσει κατόπιν χειραψίες με τον Σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φάισαλ Μέκνταντ και τον Σύρο πρέσβη στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι, όπως καταγράφηκε στα πλάνα που μεταφορτώθηκαν στο Twitter.

«Αληθινά, πάντα με χαροποιεί πολύ όταν σας βλέπω», λέει ο Αμπντούλ Γάιτ στους Σύρους αξιωματούχους, πριν δώσει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη του Μουάλεμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η διπλωματία της Συρίας αναμένεται να εκφραστεί σήμερα Σάββατο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συμμετοχή της Δαμασκού στον Αραβικό Σύνδεσμο τελεί υπό αναστολή από το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη Συρία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 370.000 ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Τη ζήτημα της επανένταξής της συνεχίζει να διχάζει εδώ και πάνω από έναν χρόνο τα κράτη μέλη αυτού του διεθνούς οργανισμού.

Πηγές: AΠΕ, AFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης