Θετικά είναι τα μηνύματα από τη διήμερη, επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ στο Μαυροβούνιο, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο κ. Πάχορ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και βελτίωσης των ήδη ικανοποιητικών -όπως επεσήμαναν- διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις Σλοβενίας – Μαυροβουνίου βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και είναι εξαιρετικές, δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς, καλωσορίζοντας τον κ. Πάχορ.

«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να εξετάσουμε τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών, την ποιότητα των διμερών σχέσεων και, παράλληλα, να αναζητήσουμε τρόπους περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξής τους. Μπορούμε να βελτιώσουμε την οικονομική συνεργασία και να ενθαρρύνουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» υπογράμμισε ο κ. Τζουκάνοβιτς. 

Οι δύο άνδρες επεσήμαναν πως το Μαυροβούνιο είναι «φάρος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του για τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών με το αντίστοιχο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σλοβένος πρόεδρος υπογράμμισε πως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια είναι θέμα γεωπολιτικής σημασίας, επισημαίνοντας ότι το Μαυροβούνιο αποτελεί «πρότυπο σταθερότητας και ευχάριστη, θετική έκπληξη σε ό,τι αφορά στην πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης