Θετικές αντιδράσεις από πολλές χώρες για την αλλαγή στην Αίγυπτο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011, 22:38
Θετικές αντιδράσεις από πολλές χώρες για την αλλαγή στην Αίγυπτο
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε, σήμερα, την «αναγκαία αλλά και θαρραλέα» απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί μετά από 30 χρόνια προεδρίας του στην Αίγυπτο και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέες αιγυπτιακές αρχές «θα οργανώσουν ελεύθερες εκλογές με διαφάνεια» επιτρέποντας την επαναφορά της χώρας σε δημοκρατικούς θεσμούς.

Από το Λονδίνο, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ευχήθηκε η μετάβαση να οδηγήσει την Αίγυπτο να γίνει μια «ανοικτή και ελεύθερη δημοκρατική χώρα». .

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον αιγυπτιακό λαό και ζήτησε να γίνει η μετάβαση ειρηνικά προς τη δημοκρατία.
 
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας αναφέρει ότι η πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο θα πρέπει να γίνει στη βάση του σεβασμού των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών , στη βάση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε κλίμα ειρηνικό.
 
Τέλος, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέϊρα εξέφρασε τη ελπίδα ότι η μετάβαση από την παλαιά στη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση θα γίνει ειρηνικά και με γνώμονα το συμφέρον του αιγυπτιακού λαού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011, 22:38