Θετική χρονιά το 2009 για την εμπορική ναυτιλία της Βουλγαρίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 17:23
Θετική χρονιά το 2009 για την εμπορική ναυτιλία της Βουλγαρίας
Εντός του 2009, κανένα καράβι του εμπορικού στόλου της Βουλγαρίας δεν παραβίασε τους κανόνες για ασφαλή ναυτιλία, οι οποίοι καθορίζονται από τη διεθνή συμφωνία, που είναι γνωστή ως «Μνημόνιο του Παρισιού».

Σε σημερινή ανακοίνωση του βουλγαρικού Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι, σε διάφορα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και άλλων κρατών, που έχουν υπογράψει το «Μνημόνιο του Παρισιού», έχουν υποβληθεί σε έλεγχο 58 καράβια υπό βουλγάρικη σημαία, χωρίς να έχουν σημειωθεί παραβάσεις από κάποιο απ' αυτά.

Το 2008 καταγράφηκαν διάφορες παραβάσεις σε επτά καράβια, από τα 119, που υποβλήθηκαν σε έλεγχο. «Η βουλγαρική εμπορική ναυτιλία ακολουθεί σταθερά την πορεία για ένταξη στη «λευκή λίστα» της συμφωνίας εντός του 2011», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο εμπορικός στόλος της Βουλγαρίας είναι σήμερα στη «γκρίζα λίστα», ενώ πριν από μερικά χρόνια υπήρχε κίνδυνος, τα βουλγάρικα πλοία να συμπεριληφθούν στη «μαύρη λίστα», λόγω της παλαιότητάς τους και διαφόρων παραλείψεων.

«Η διεθνής συμφωνία για ασφαλή ναυτιλία έχει ιδιαίτερη σημασία για τις χώρες της ΕΕ, επειδή το 90% των μεταφορών τους γίνονται μέσω της θαλάσσιας οδού», καταλήγει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 18:06