Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν για τις προοπτικές εξεύρεσης λύσης μεταξύ των κεντροευρωπαϊκών χωρών και της Μεγάλης Βρετανίας για το ζήτημα της μεταρρύθμισης δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι Ούγγροι δεν πρέπει να δέχονται διακρίσεις, εξ ου και εξέφρασε σκεπτικισμό για την πρόταση του ομολόγου του της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων για τους μη Βρετανούς πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα τέσσερα πρώτα χρόνια της παραμονής τους σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση των δύο συντηρητικών ηγετών, στη Βουδαπέστη, ο κ. Ορμπάν τόνισε ότι Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία (ομάδα του Βίζεγκραντ) θα λάβουν κοινή θέση για τις προτάσεις του κ. Κάμερον, ο οποίος προσπαθεί να πετύχει μεταρρυθμίσεις πλευρών του ευρωενωσιακού οικοδομήματος, πριν θέσει στον βρετανικό λαό – με δημοψήφισμα – το ερώτημα της παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..

Η Ουγγαρία υποστηρίζει τους τρεις από τους τέσσερις πυλώνες των μεταρρυθμίσεων που ζητεί η Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο στο ζήτημα των επιδομάτων δεν μπορεί να δεχθεί πολιτική διακρίσεων κατά Ευρωπαίων πολιτών, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Πρέπει να αναζητούμε λύσεις και όχι συμβιβασμούς. Είμαι πεπεισμένος ωστόσο ότι μπορούμε να βρούμε λύση», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης