Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τη γαλλική Προεδρία.

Η διάγνωση έγινε σήμερα Πέμπτη, μετά από τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο πρόεδρος θα απομονωθεί για 7 ημέρες, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καραντίνα τίθεται και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, εξαιτίας των επαφών που είχε με τον Μακρόν. Παράλληλα γίνεται η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς προσεβλήθη από τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαγνωστεί θετικά στην Covid-19 σε έλεγχο που υπεβλήθη σήμερα. Η διάγνωση διαπιστώθηκε μετά από τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε ο κ. Μακρόν. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο τέταρτος αρχηγός κράτους που νοσεί με Covid-19, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης