Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 23:13
Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και εμβληματική μορφή των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Έντμουντ Στόιμπερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Muenchner Merkur.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 80χρονος κ. Στόιμπερ, ο οποίος είχε λάβει τη β' δόση του εμβολίου της AstraZeneca τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο σε καραντίνα στο σπίτι του με ελαφρά συμπτώματα, ενώ χθες συμμετείχε - ψηφιακά - στην βράβευση του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, η οποία έγινε στο Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Ο κ. Στόιμπερ περιέγραψε τον κ. Πρόντι ως «έναν από τους πατέρες της επανένωσης της ηπείρου μας», ενώ, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, εκπρόσωπός του δήλωσε αργότερα στην BILD ότι τις τελευταίες ημέρες ο Βαυαρός βετεράνος πολιτικός είχε λάβει μέρος σε πολλές συναντήσεις με πολλούς ακόμη συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανιχνευτεί εύκολα η διαδρομή της μόλυνσης.

Η Βαυαρία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της Βαυαρίας, με τον δείκτη των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών να ξεπερνά σε κάποιους περιφέρειες το 110. Επιπλέον, οκτώ μέλη του κρατιδιακού κοινοβουλίου είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 23:16