Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για την κακοποίηση παιδιών σε κέντρο κράτησης-Νέες εικόνες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, 09:08
Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για την κακοποίηση παιδιών σε κέντρο κράτησης-Νέες εικόνες
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ διέταξε την Τρίτη έρευνα στην μεταχείριση παιδιών υπό κράτηση, μετά από την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει φύλακες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε έφηβους φυλακισμένους και να δένουν ένα μισόγυμνο παιδί, με το κεφάλι καλυμμένο σε κουκούλα, σε μια καρέκλα.

«Όπως και όλοι οι Αυστραλοί, είμαι βαθιά συγκλονισμένος - σοκαρισμένος, και έχω μείνει άναυδος από τις εικόνες κακομεταχείρησης των παιδιών», είπε ο Τέρνμπουλ στο ραδιόφωνο του ABC καθώς ανακοίνωνε την σύσταση ανώτατης επιτροπής της κυβέρνησης για να ερευνήσει τα επεισόδια.

Θύελλα νέων αντιδράσεων ξεσήκωσε το βίντεο με την κακοποίηση έξι παιδιών Αβοριγίνων σε κέντρο κράτησης εφήβων για την μεταχείριση των Αβοριγίνων, αυτόχθονων κατοίκων της χώρας, από το κράτος, και τα ψηλά ποσοστά φυλάκισής τους.

Το κανάλι ABC της Αυστραλίας μετέδωσε υλικό αργά τη Δευτέρα που επίσης δείχνει αγόρια σε κέντρο κράτησης της Βόρειας Επικράτειας της χώρας να γδύνονται από τους φρουρούς τους, να τα αρπάζουν από το λαιμό και να τα πετάνε μέσα σε κελιά, και να κρατώνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομόνωση.

Τα αποσπάσματα βίντεο που έδειξε το κανάλι ABC από το Κέντρο Κράτησης Νέων «Don Dale» στο Ντάργουιν γυρίστηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, 09:30