Απαράδεκτες χαρακτήρισε η Βενεζουέλα τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Ισπανός ανακριτής Ελόι Βελάσκο εναντίον της χώρας, για πιθανή συνεργασία της με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA και την ανταρτική FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που διατύπωσε ο Βελάσκο έχουν «πολιτική φύση και κίνητρο», προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση του αριστερού προέδρου, Ούγκο Τσάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική Δικαιοσύνη απήγγειλε χθες κατηγορίες εναντίον 13 μελών της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA και της κολομβιανής ανταρτικής οργάνωσης FARC, ότι εξύφαναν συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία προσωπικοτήτων της Κολομβίας στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, Άλβαρο Ουρίμπε.

Όπως δήλωσε ο Βελάσκο, δημοσιοποιώντας το κατηγορητήριο, υπάρχουν στοιχεία ότι η Βενεζουέλα συνεργάστηκε με τις δύο ένοπλες οργανώσεις στο συνωμοτικό αυτό σχέδιο, στόχοι του οποίου υπήρξαν ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Αντρές Παστράνα, η πρέσβης της χώρας στην Ισπανία από το 2002 ως το 2008, Νοέμι Σανίν, ο νυν αντιπρόεδρος Φρανσίσκο Σάντος, ο πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά Αντάνας Μόκους και πιο πρόσφατα ο νυν πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχέλ Μορατίνος, επικοινώνησε με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο, ο οποίος υποσχέθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες του Βελάσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντρές Παστράνα, πρόεδρος της Κολομβίας από το 1998 ως το 2002, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ούγκο Τσάβες μία «σαφή απάντηση» για όσα του προσάπτει η ισπανική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:
Στο εδώλιο μέλη της ETA και FARC, 1 Μαρτίου 2010, 15:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης