Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κλέβουν κάθε χρόνο απατεώνες μέσω του Διαδικτύου από τραπεζικούς λογαριασμούς Αμερικανών, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων (FFIEC).

«Οι απατεώνες είναι υπεύθυνοι για την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω του διαδικτυακού ελέγχου των λογαριασμών ή της μη εξουσιοδοτημένης μεταφοράς κεφαλαίων» σημειώνεται σε ανακοίνωση του FFIEC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ολοένα πιο πολύπλοκες και αποτελεσματικές μεθόδους για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς αναγνώρισης» προστίθεται σ’ αυτή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η FFIEC ανέφερε συγκεκριμένα την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των λογισμικών που εγκαθίστανται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (malware), με σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Τέλος, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων συμβούλευσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μη βασίζονται σε έναν και μοναδικό έλεγχο για τις συναλλαγές υψηλού κινδύνου, αλλά να χρησιμοποιούν ένα πολυεπίπεδο σύστημα ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή:greekradar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης