Τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο μιας 27χρονης γυναίκας από το Αφγανιστάν, αργά χθες το βράδυ, στο κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η μητέρα τριών παιδιών έχασε τη ζωή της εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε στο κοντέινερ όπου διέμενε με τον σύζυγο και τα παιδιά της, η οποία επεκτάθηκε και σε διπλανό κοντέινερ, εξηγεί η Ύπατη Αρμοστεία, ενώ διευκρινίζει ότι ο σύζυγος και τα παιδιά της γυναίκας είναι καλά στην υγεία τους και λαμβάνουν στήριξη από την ΥΑ και τους εταίρους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 πμ και η Πυροσβεστική έφτασε εγκαίρως στο σημείο. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού και του θανάτου. Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο διευθυντής του Καρά Τεπέ και η επικεφαλής του γραφείου της ΥΑ στη Λέσβο μετέβησαν επίσης στο κέντρο φιλοξενίας όταν ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν 1.300 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο, είναι μια δομή που διαχειρίζεται ο Δήμος Μυτιλήνης και η Ύπατη Αρμοστεία με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης