Την άμεση απελευθέρωση της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Ντόροθι Πάρβεζ, ζήτησε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), από τις συριακές Αρχές.

Η δημοσιογράφος κρατείται από την άφιξή της στη Δαμασκό στις 29 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν κρατείται λόγω της εργασίας της ως δημοσιογράφος, θα πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ‘Αντονι Μιλς, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου που έχει την έδρα του στη Βιέννη.

Η Ντόροθι Πάρβεζ, 39 ετών, αμερικανο-καναδο-ιρανή, συνεργάζεται με το Αλ Τζαζίρα από το 2010 και εργάζεται για τις υπηρεσίες του στην αγγλική γλώσσα. Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει επικριθεί στη Συρία για την κάλυψή του που θεωρείται υπερβολικά υπέρ του κινήματος λαϊκής εξέγερσης στη χώρα αυτή.

Η Ντόροθι Πάρβεζ δεν είχε το χρόνο να εξασφαλίσει θεώρηση της Συρίας και ταξίδευε πιθανώς με το ιρανικό της διαβατήριο, τονίζει το IPI, αναφέροντας τις δηλώσεις του μνηστήρα της δημοσιογράφου που δημοσιεύονται από τους New York Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις Αιγύπτιοι, επτά Λιβανέζοι, τρεις Ευρωπαίοι και ένας Αλγερινός, ως επί το πλείστον δημοσιογράφοι που μπήκαν στη χώρα χωρίς διαπίστευση, κρατούνται στη Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Insan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης