Οι Η.Π.Α. δεν έχουν λάβει «επιβεβαίωση» ότι ο Ιλιάς Κασμίρι, ένας από τους σημαντικότερους στρατιωτικούς ηγέτες της αλ Κάιντα, σκοτώθηκε την Παρασκευή από την επίθεση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας σήμερα από την Καμπούλ.

«Δεν έχουμε επιβεβαίωση ότι είναι νεκρός» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε, ωστόσο, να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πακιστάν, που επίσης δεν ήθελε να κατονομαστεί, είχε δηλώσει το Σάββατο ότι υπάρχουν «σοβαρές υπόνοιες» ότι ο Κασμίρι σκοτώθηκε από την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ο Κασμίρι είχε χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παγκόσμιος τρομοκράτης» και φερόταν να συνδέεται με την επίθεση στο Μουμπάι της Ινδίας το 2008, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 166 ανθρώπους. Τα Μ.Μ.Ε. στο Πακιστάν είχαν υποθέσει ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μια επίθεση σε βάση του πολεμικού ναυτικού στο Καράτσι τον Μάιο, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης