Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι παρέμειναν για ώρες κάτω από τα ερείπια πολυκαταστήματος, το οποίο κατέρρευσε το πρωί της Τετάρτης, στην πρωτεύουσα της Γκάνας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Άκρα δήλωσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ότι περίπου 40 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του πολυκαταστήματος «Melcom» στο προάστιο Ατσιμότα.

Δείτε το video…

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας, John Dramani Mahama, εξέφρασε τη θλίψη του για το συγκεκριμένο περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «τραγωδία». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αναβάλει προσωρινά την προεκλογική του εκστρατεία. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Kwesi Amissah-Arthur, επισκέφτηκε το μέρος όπου σημειώθηκε η κατάρρευση και είχε συνομιλίες με διασώστες για την πορεία της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν απλούς πολίτες να απομακρύνουν με τα χέρια πέτρες και μπάζα σε μια προσπάθεια να φθάσουν κοντά σε συγγενικά τους πρόσωπα, εμποδίζοντας όμως με αυτό τον τρόπο το έργο των σωστικών συνεργείων.

Εκτιμάται πως την ώρα της κατάρρευσης τουλάχιστον 50 άνθρωποι βρίσκονταν εντός των χώρων του πολυκαταστήματος. Το δυστύχημα σημειώνεται σε μια περίοδο όπου η λαϊκή οργή είναι συσσωρευμένη από τις πρόσφατες αυξήσεις στους μισθούς ανώτατων κυβερνητικών στελεχών.

Διαβάστε επίσης:
Κατέρρευσε εμπορικό κέντρο στη Γκάνα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012, 14:39
Γκάνα: Οργή λαού για τις αυξήσεις σε υπουργούς και πρόεδρο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, 02:53

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης