Θρησκευτικός γάμος μεταξύ gay ιερέων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008, 11:31
Θρησκευτικός γάμος μεταξύ gay ιερέων

Για πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων έχουμε ακούσει… αλλά για γάμο σε εκκλησία μεταξύ gay ιερέων, πρώτη φορά ακούμε. Πρωτοπόροι είναι ένα ζευγάρι Βρετανών παπάδων, που παντρεύτηκαν σε Αγγλικανική εκκλησία και μάλιστα αντάλλαξαν όρκους και βέρες, όπως συμβαίνει στους γάμους μεταξύ ετερόφυλων.

Το θέμα που φέρνει στη δημοσιότητα η αγγλική εφημερίδα, The Sunday Telegraph, έχει διχάσει τους κόλπους της καθολικής εκκλησίας και προκαλεί διαμάχη μεταξύ φιλελεύθερων και συντηρητικών.

Η τελετή, που παραβίασε τις αρχές της Εκκλησίας της Αγγλίας, έγινε τον προηγούμενο μήνα, χωρίς να το γνωρίζει ο Επίσκοπος του Λονδίνου. Τα «νέα» μαθεύτηκαν μετά από μέρες, σε μία σύνοδο των Συντηρητικών Επισκόπων και Αρχιεπισκόπων, οι οποίοι τώρα απειλούν με διάσπαση της Εκκλησίας τους, εξαιτίας του θέματος της ομοφυλοφιλίας στους κύκλους των κληρικών.

Αυτό που εξοργίζει τους ιερείς, δεν είναι τόσο ο ίδιος ο γάμος μεταξύ των συναδέλφων τους, όσο το γεγονός ότι έκαναν κανονική θρησκευτική τελετή, κατά την οποία διαβάστηκε το Ευαγγέλιο, ακούστηκαν ύμνοι, ανταλλάχθηκαν βέρες και όρκοι αιώνιας αγάπης.

Η τελετή έγινε στο ναό του Αγίου Βαρθολομαίου στο Λονδίνο, σε μία από τις παλιότερες εκκλησίες της πόλης. Μάλιστα, πρόκειται για την εκκλησία, όπου γυρίστηκε η ταινία με τον Χιου Γκραντ, «Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008, 11:31