Θρησκευτικός γάμος του Αλβέρτου Β’ με την Σαρλίν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 19:17
Θρησκευτικός γάμος του Αλβέρτου Β’ με την Σαρλίν
Μία ημέρα μετά τον πολιτικό γάμο τους, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος Β΄ και η πριγκίπισσα Σαρλίν τέλεσαν σήμερα και τη θρησκευτική τελετή της ένωσής τους στην κεντρική αυλή του ανακτόρου που μετατράπηκε για λίγες ώρες σε υπαίθριο καθεδρικό ναό.

Η 33χρονη Σαρλίν του Μονακό, φορώντας ένα ιβουάρ νυφικό με κεντημένα λουλούδια, έφτασε συνοδευόμενη από τον πατέρα της στο παλάτι όπου την περίμενε ήδη ο 53χρονος Αλβέρτος, χαλαρός και χαμογελαστός. Η Νοτιοαφρικανή πριγκίπισσα διέσχισε όλη την πλατεία του ανακτόρου υπό τα βλέμματα των χιλιάδων Μονεγάσκων που είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνες και την χειροκροτούσαν θερμά.

Στη θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό Μπερνάρ Μπαρσί.

Στο γάμο είχαν προσκληθεί εκατοντάδες μέλη βασιλικών οίκων, προσωπικότητες του θεάματος, του αθλητισμού και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί που, τηρώντας το πρωτόκολλο, έφτασε τελευταίος, αλλά χωρίς τη σύζυγό του Κάρλα.

Μεταξύ των 800 προσκεκλημένων ήταν ο Γάλλος τενίστας Ανρί Λεκόντ, τα μανεκέν Καρολίνα Κούρκοβα, Βικτόρια Σίλβστεντ και Ναόμι Κάμπελ, ο συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ και οι σχεδιαστές μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, Ρομπέρτο Καβάλι και Τζόρτζιο Αρμάνι. Δημιουργία του τελευταίου ήταν και το μεταξωτό νυφικό της πριγκίπισσας που το κοσμούσαν ημιπολύτιμοι λίθοι και 40.000 κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Μόνο για την ουρά, μήκους 20 μέτρων, χρειάστηκαν 100 ώρες δουλειάς για να ολοκληρωθούν τα κεντήματα, όπως ανακοίνωσε το πριγκιπάτο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 21:01