Σφοδρές αντιδράσεις ξεσήκωσε η ζωντανή μετάδοση του θανάτου ασθενή με covid-19 από κανάλι της Βολιβίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «No Lies» (Όχι Ψέματα) μετέδωσε live τον επιθανάτιο ρόγχο ενός ασθενούς σε νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ, με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να αφυπνίσει τις αρχές που έχουν παραμελήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα για περισσότερο από 30 λεπτά κατέγραφε τις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον ασθενή, ο οποίος τελικά απεβίωσε αφήνοντας την τελευταία του ανάσα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η εκπομπή προβάλλεται κάθε βράδυ από το κανάλι «PAT» στη Σάντα Κρουζ, μία περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί το 60% των κρουσμάτων -σε σύνολο 21.000- του νέου κορωνοϊού και το 50% των θανάτων στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Cochabamba Los Tiempos» Φαμπιόλα Τσάμπι δήλωσε ότι η απευθείας μετάδοση του θανάτου του ασθενούς έδειξε «έλλειψη σεβασμού και ανθρωπότητας».

Παράλληλα η Συνήγορος του Πολίτη, Νάντια Κρουζ, επέκρινε δριμύτατα τον «συναισθηματισμό» που επέδειξε το κανάλι λέγοντας ότι «με νοσηρό τρόπο παρουσίασε εικόνες που δείχνουν τους γιατρούς να προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον ασθενή προτού ξεψυχήσει».

Η εκπομπή «προφανώς έρχεται σε σύγκρουση με την εθνική έννομη τάξη» σχολίασε η Κρουζ, προσθέτοντας ότι «μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος συλλογικού φόβου».

«Πόση έλλειψη σεβασμού για την οικογένεια, για τον αποθανόντα. Χάσαμε πολλά πράγματα με αυτόν τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της ενσυναίσθησης» σημείωσε με τη σειρά της και η δημοσιογράφος Μαρία Τρίγκο της εφημερίδας «El Deber de Santa Cruz» σε μήνυμά της στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι η Βολιβία μετράει ήδη 700 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, καθώς αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στη Νότια Αμερική. Στη Βραζιλία κάθε λεπτό πεθαίνει ένας άνθρωπος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης