Αθώος δήλωσε ο Όσκαρ Πιστόριους κατά την έναρξη της δίκης του για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως η δολοφονία ήταν προμελετημένη, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε το 29χρονο μοντέλο, νομίζοντας πως είχε μπει στο σπίτι του διαρρήκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης σκότωσε την Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, πυροβολώντας την πολλές φορές μπροστά από την πόρτα του μπάνιου, όπου είχε κλειστεί. Μέρος της ακροαματικής διαδικασίας μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση ενώ η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι τη σκότωσε κατά λάθος καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι. Ο Πιστόριους κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη. Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του. «Εσείς τί έχετε να πείτε;», τον ρώτησε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα. «Είμαι αθώος Κυρία», απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής αφού είχε δηλώσει ότι είχε καταβάλει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Μια γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε «φοβερές κραυγές μίας γυναίκας» το βράδυ του φονικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη – η οποία άρχισε με καθυστέρηση 1,5 ώρας εν αναμονή του διερμηνέα αγγλικών και νοτιοαφρικάνικων – ξεκίνησε με την ανάγνωση των κατηγοριών.

Στη αίθουσα ήταν η οικογένεια του Πιστόριους και η οικογένεια της Στέενκαμπ, οι οποίες δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά.

Μετά τις απαντήσεις του κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η ανάγνωση της αρχικής κατάθεσης του Πιστόριους από έναν από τους δικηγόρους τους, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την πληρότητα της έρευνας.

Σήμερα το πρωί ο νοτιοαφρικανικός Τύπος δημοσιεύει δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα, της Τζουν Στέενκαμπ. «Θέλω να κοιτάξω τον Όσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τί έκανε στη Ρίβα», δήλωσε στην εφημερίδα “The Star” του Γιοχάνεσμπουργκ.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης