Αθώος ο Μπερλουσκόνι για το «Ρούμπι Γκέιτ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 06:49
Αθώος ο Μπερλουσκόνι για το «Ρούμπι Γκέιτ»
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης την αθώωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργειας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας. Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από τους ανώτατους δικαστές, διότι εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της .

Ο γενικός εισαγγελέας του ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το γεγονός ό,τι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει πως η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 06:51