Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συμβούλεψε την Ελλάδα να σωπάσει «για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής σε κέντρο εκπαίδευσης Ταξιαρχίας του Πεζικού, ο Χουλουσί Ακάρ, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν. Η Ελλάδα να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων.Το υπενθυμίζουμε σε αυτό. Ελπίζουμε ότι το γνωρίζουν αυτό» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία επιδιώκει τον διάλογο με την Ελλάδα: «Αποδίδουμε σημασία στις συνομιλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε πάντα τους Έλληνες γείτονές μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έναν διάλογο και σε μια πολιτική λύση, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» σημείωσε σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolou.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, κατήγγειλε ως  «προϊόν προκατάληψης» την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του Νότου, ενώ κάλεσε  την Ελλάδα «να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις» προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης