Την ανησυχία τους για τη μείωση των επισκεπτών, με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και την πρόσθετη απαίτηση χρήσης προστατευτικής μάσκας και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, εκφράζουν τα βιεννέζικα θέατρα.

Η υποχρεωτική πλέον χρήση μάσκας και στη διάρκεια της παράστασης αποθαρρύνει αρκετούς επισκέπτες, μερικοί από τους οποίους προτίθενται να ακυρώσουν τις συνδρομές τους για την επόμενη χρονιά, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις της η διευθύντρια μάρκετινγκ του παραδοσιακού «Θεάτρου στη Γιόζεφστατ», Κριστιάνε Χουέμερ-Στρόμπελε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, για την ίδια, πρόκειται μία «αβάσιμη ανησυχία, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί καμία συστάδα μόλυνσης σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος πηγαίνοντας στο θέατρο».

Πρόσφατα, το συγκεκριμένο θέατρο επένδυσε σε νέο εξοπλισμό με επίπλωση γαστρονομίας για να ανταποκριθεί στον κανονισμό που προβλέπει μόνον καθήμενους κατά την κατανάλωση τροφίμων και ποτών.

Ταυτόχρονα, η σχετική απαγόρευση λειτουργίας «μπουφέ» δεν επηρεάζει το θέατρο, επειδή ο νέος κανονισμός προβλέπει ότι ποτά και τρόφιμα μπορούν να προσφέρονται σε εκδηλώσεις που διαρκούν περισσότερο από τρεις ώρες, όπως αναφέρεται σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των συνδρομητών (σ.σ. εκείνων που προαγοράζουν εισιτήρια για σειρά παραστάσεων μέσα στην επόμενη χρονιά) στο Θέατρο στη Γιόζεφστατ», μειώθηκε κατά 4.000 στις 15.000.

Μειώσεις στις πωλήσεις του καταγράφει και το συστεγαζόμενο «Θέατρο Νεολαίας», καθώς ένα μεγάλο τμήμα των πωλήσεων αφορά επισκέψεις θεατρικών παραστάσεων από σχολεία, τα οποία, εξαιτίας πιθανών υποψιών για μολύνσεις, είναι πιο προσεκτικά στην κράτηση εισιτηρίων.

Εκπρόσωπος ενός άλλου από τα μεγάλα θέατρα της Βιέννης, το Μπούργκτεατερ, ανέφερε σήμερα ότι παρατηρήθηκε μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων ακόμη και πριν από τους τελευταίους κανονισμούς.

Πάντως, οι επισκέπτες του είναι μέχρι τώρα πολύ πειθαρχημένοι στη χρήση μάσκας στόματος-μύτης, ενώ, εκείνοι που κάνουν χρήση πλαστικής ασπίδας προσώπου, ενημερώνονται ήδη για την απαγόρευση της που θα ισχύσει, γενικά στην Αυστρία, από την 7η Νοεμβρίου.

Από τα λυρικά θέατρα της αυστριακής πρωτεύουσας, η ξακουστή Κρατική Όπερα Βιέννης έχει εκφράσει ικανοποίηση για την μέχρι τώρα κίνηση επισκεπτών και για την πληρότητα των παραστάσεων της, κάτω βέβαια από τις ειδικές συνθήκες ασφάλειας που ισχύουν λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης