Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά πως η θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι είναι «άδικη και υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράτκε δήλωσε πως η Ουάσιγκτον εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της για «ακόμα μια μαζική θανατική ποινή», που εκδόθηκε από ένα αιγυπτιακό δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου που επέβαλε τη θανατική ποινή στον Μόρσι και σε άλλους 105 ανθρώπους.

«Ο Μπαν καταλαβαίνει πως η ετυμηγορία είναι εφέσιμη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την διαδικασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χαγκ στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Μέση Ανατολή θα βυθισθεί στην αναταραχή, αν εκτελεσθούν στην Αίγυπτο οι θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και σε άλλα κορυφαία στελέχη των ισλαμιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης