«Αερομαχία» ρωσικού και αμερικανικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 23:19
«Αερομαχία» ρωσικού και αμερικανικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση αμερικανού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια "μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική" αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε μια τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, φτάνοντας σε απόσταση εντός 10ποδών του αμερικανικού αεροσκάφους, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε πως η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση ρωσικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-27 από την βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, υποστήριξε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση εντός 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.

"Βρίσκονταν στον αέρα επί 12 ώρες και υπήρχαν πολλές αλληλεπιδράσεις. Αλλά ένα από τα περιστατικά ήταν που ο πιλότος χαρακτήρισε μη ασφαλή", ισχυρίστηκε ένας άλλος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε παράλληλα πως οι αξιωματούχοι συνομιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό για να καθορίσουν αν αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων σχετικά με πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.

"Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν με αυστηρή προσήλωση στους διεθνείς κανόνες πτήσεων", επισήμανε ο Κονασένκοφ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 23:19