Σε χέρια αεροπειρατών εικαζόταν πως είχε πέσει ένα αεροπλάνο της αυστραλιανής εταιρείας Virgin Blue, το οποίο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μπαλί. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Brisbane της Αυστραλίας και είχε όντως προορισμό το Μπαλί.

Σύμφωνα με το Sky News, μέχρι και λίγο μετά τις 10.30, δεν είχε διευκρινιστεί επίσημα ο τύπος του αεροσκάφους, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Ινδονήσιου αξιωματούχου της πολεμικής αεροπορίας Hadi Tjahjanto στο κανάλι Metro TV, είναι ένα Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση VA41. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν κατάλαβε ότι ένας επιβάτης προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί ένας επιβάτης, μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας.

Την είδηση μετέδωσε με έκτακτη είδηση στις 10.20 το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλέστηκε τα Ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης.

Τελικά, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Heru Sudjatmiko, επρόκειτο για έναν μεθυσμένο επιβάτη της πτήσης που απλά προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο και εμποδίστηκε από το πλήρωμα. Παράλληλα, διευκρίνισε πως εξ αιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού αντιμετωπίστηκε από τις ινδονησιακές αρχές ως περιστατικό αεροπειρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το αεροσκάφος να προσγειωθεί, ο μεθυσμένος επιβάτης απομονώθηκε με χειροπέδες σε θέση μακριά από τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποβιβαστεί από το αεροπλάνο.

Ο κ. Heru ερωτώμενος από δημοσιογράφους τον λόγο που ο στρατός της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως επρόκειτο για αεροπειρατεία, είπε πως επρόκειτο «ξεκάθαρα για κακή συνεννόηση». Ο ίδιος ο πιλότος, πρόσθεσε ο Heru, μίλησε στον Πύργο Ελέγχο για αεροπειρατεία και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. «Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό», κατέληξε.

Χαρτογράφημα με την πτήση του αερισκάφους

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης