Μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροπλάνα, που πέταξαν σήμερα στον πακιστανικό εναέριο χώρο και συγκεκριμένα στο βόρειο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό τομέα του Πακιστάν, «σκότωσαν συνολικά 12 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή σε ένοπλες πράξεις, ενώ τραυμάτισαν άλλα δύο», όπως ανακοίνωσαν οι πηγές των μυστικών υπηρεσιών της ασιατικής χώρας.

«Τα ίδια αεροπλάνα εξαπέλυσαν πυραύλους στην πεδινή τοποθεσία Σαουάλ, η οποία ξεκινάει πολύ κοντά στην αφγανική μεθόριο, αλλά προεκτείνεται και εντός αυτής, αποτελώντας ιδανικό καταφύγιο για τους ένοπλους αντάρτες που τακτικά περνούν από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν -και ανάστροφα», όπως διευκρίνισαν αυτές οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πακιστανική κυβέρνηση, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, διαμαρτύρεται περιοδικά στην Ουάσινγκτον για αυτού του είδους τις στρατιωτικές πτήσεις, επειδή στον απολογισμό των θυμάτων πολύ συχνά συγκαταλέγονται και πολίτες.

Επιπλέον, η Ουάσινγκτον δεν θέτει προς το παρόν κανέναν χρονικό προσδιορισμό για τον τερματισμό των ανωτέρω στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο Λευκός Οίκος έχει σχολιάσει πάντως ότι οι ανωτέρω επιχειρήσεις συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης