Αεροσκάφος που μετέφερε 21 ανθρώπους συνετρίβη στο Νεπάλ, με τραγικό απολογισμό 15 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές Αρχές.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που το μικρό αεροσκάφος επιχειρούσε προσγείωση σε αεροδρόμιο στα βορειοδυτικά της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των διασωθέντων είναι τρία παιδιά, δύο ξένοι και μία αεροσυνοδός από το Νεπάλ. Σύμφωνα με τον Πρατάπ Μπάμπου Τιουάρι, διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έξι από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Ποκχάρα.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 12 Ινδοί. Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν τέσσερις Ινδοί.

«Υπάρχουν 11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες ανάμεσα στους νεκρούς» είπε ο αστυνομικός Ραγέντρα Σινγκ Μπαντάρι, επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος, τύπου Dornier 9N-AIG, είχε απογειωθεί από την τουριστική πόλη Ποκχάρα του Δυτικού Νεπάλ με κατεύθυνση την πόλη Τζόμσον στην ορεινή περιοχή Μάστανγκ, όταν συνετρίβη σε ορεινό όγκο, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τζόμσον, δήλωσε ο Ριτισκάντρα Λαλ Σουμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν ο στρατός, η αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής. Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στο Νεπάλ, όπου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης,  έχουν σημειωθεί 71 αεροπορικά δυστυχήματα, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 600 άνθρωποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης