Τριάντα ένοπλοι Ταλιμπάν θανατώθηκαν χθες από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, στο Αφγανιστάν, σε επιχείρηση στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής, Μοχάμεντ Ομάρ.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερο για την επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στην περιοχή Γκορ Τάπα (η οποία επίσης ονομάζεται Κουντούζ), 10 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ομάρ, μεταξύ των νεκρών είναι τρεις διοικητές των ανταρτών και τρεις ένοπλοι που είχαν εκπαιδευτεί για επιθέσεις αυτοκτονίας. Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την πληροφορία για την επιχείρηση.

Αμερικανικά και γερμανικά στρατεύματα, που έχουν αναπτυχθεί στο Βόρειο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της ISAF, έχουν αυξήσει τις επιχειρήσεις τους κατά των Ταλιμπάν τους τελευταίους μήνες.

Στην επαρχία Κουντούζ και σε άλλες περιοχές του Βορείου Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.500 Γερμανοί στρατιώτες. Επιπλέον, 500 Γερμανοί και 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να έχουν φθάσει στην περιοχή έως το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ομάρ, στη χθεσινή επιχείρηση δεν ενεπλάκησαν γερμανικά στρατεύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης