Αφγανιστάν: Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 4χρονο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 06:24
Αφγανιστάν: Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 4χρονο
Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν κατά λάθος ένα αγοράκι 4 ετών, σ’ ένα περιστατικό το οποίο καταδίκασε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι και το οποίο πυροδότησε μια νέα εστία έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Καμπούλ.

Η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε τη στιγμή που οι δύο χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει σε μια μικρότερη δύναμη Αμερικανών στρατιωτών να παραμείνει στο Αφγανιστάν μετά την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των στρατευμάτων στο τέλος του χρόνου.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία αυτού του παιδιού με τον πλέον σθεναρό τρόπο», εξήγησε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, Αιμάλ Φαϊζί.

«Ζητήσαμε τον ολοκληρωτικό τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις κατοικημένες ζώνες. Το αίτημά μας αυτό δεν λήφθηκε σοβαρά από τις ξένες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα άμαχους πολίτες συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, των οποίων ηγούνται τα αμερικανικά στρατεύματα, δημοσίευσαν δελτίο τύπου όπου εξέφραζαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του παιδιού που σκοτώθηκε και υπόσχονταν να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για τα αίτια του περιστατικού αυτού.

Οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Καμπούλ είναι τεταμένες εδώ και πολλά χρόνια, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ασφαλείας (BSA), που θα επιτρέψει σε μια μικρή δύναμη Αμερικανών στρατιωτών να παραμείνει στο Αφγανιστάν, έχουν καθυστερήσει να αποδώσουν καρπούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 06:35