Αφγανιστάν: Αναθεώρησαν τον αριθμό των νεκρών στην Πάκτικα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 20:26
Αφγανιστάν: Αναθεώρησαν τον αριθμό των νεκρών στην Πάκτικα
Οι αρχές του Αφγανιστάν αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην ανατολική επαρχία Πάκτικα σε 43 από 89, ενώ πρόσθεσαν ότι τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχαν ανακοινώσει ότι 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το υπουργείο Υγείας μια ημέρα αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε 43, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους της αναθεώρησης.

Η τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στην Πάκτικα, η οποία βρίσκεται κοντά στην μεθοριακή περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν στο Πακιστάν, όπου ο στρατός επιτίθεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κρυψώνες των Πακιστανών Ταλιμπάν, προκαλώντας την υποχώρηση των μαχητών τους προς το Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν γεμάτο εκρηκτικά, εξερράγη την Τρίτη την ώρα που περνούσε από γεμάτη με κόσμο αγορά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Πάκτικα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την μέσω εκπροσώπου του ως «επονείδιστη εγκληματική ενέργεια».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 20:26